Goudsbloemconfituur à la Theresa
![]() |
De goudsbloemen bestaan in fel oranje of geel
Hier het recept van deze lekkere confituur.
|
Ingrediënten:
2 flinke
handenvol bloemblaadjes van de goudsbloem gele en oranje
Geleisuiker 2:1 –
½ kg voor 1 kg
fruit
1 citroen
(gezeefd sap)
10 à 15 verse
frambozen
Een borrelglaasje
Dolfi Bosaardbei likeur
Kleine
schroefdeksel bokaaltjes (bv. van slagroom)
Werkwijze:
1.Pluk de gele en
oranje bloemblaadjes van de bloemhoofdjes.
2. Doe de verse blaadjes in een kookpot en het sap van de citroen.
2. Doe de verse blaadjes in een kookpot en het sap van de citroen.
3.
Giet er 1 liter water over tot ze
helemaal onder staan. Doe er de frambozen bij en breng aan de kook. Laat aan de
kook komen en laat afkoelen. Doe een deksel op de pot en laat dit een ganse
nacht rusten.
4. ’s Anderendaags
het geheel mixen, voeg de suiker toe en
breng aan de kook. 3 Minuten goed laten doorkoken.
5. Voeg de likeur
toe en zie de stijfheid na.
6.
Vul de potjes met
de kokend hete confituur, zet het schroefdeksel erop en laat afkoelen.
Ikzelf was verrast maar de
smaak is prinsheerlijk je kan het gebruiken in Yoghurt, op het ijs en gewoon
op de boterham.
De natuur is onuitputtelijk.
Smakelijk!!! Tot de volgende
keer.
Theresa,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten