maandag 25 februari 2013

Goudsbloemenconfituur

Ik wil jullie deze heerlijke confituur niet onthouden. Daar goudsbloemen heel gemakkelijk te kweken zijn in de tuin kan je naar hartenlust de bloemblaadjes plukken.


Goudsbloemconfituur à la Theresa


De goudsbloemen bestaan in fel oranje of geel
Hier het recept van deze lekkere confituur.

Ingrediënten:

2 flinke handenvol bloemblaadjes van de goudsbloem gele en oranje
Geleisuiker 2:1 – ½ kg voor 1 kg fruit
1 citroen (gezeefd sap)
10 à 15 verse frambozen
1 liter water
Een borrelglaasje Dolfi Bosaardbei likeur
Kleine schroefdeksel bokaaltjes (bv. van slagroom)


Werkwijze:

1.Pluk de gele en oranje bloemblaadjes van de bloemhoofdjes.
2.   Doe de verse blaadjes in een kookpot en het sap van de citroen.
3.    Giet er 1 liter water over tot ze helemaal onder staan. Doe er de frambozen bij en breng aan de kook. Laat aan de kook komen en laat afkoelen. Doe een deksel op de pot en laat dit een ganse nacht rusten.
4.  ’s Anderendaags het geheel mixen, voeg  de suiker toe en breng aan de kook. 3 Minuten goed laten doorkoken. 
5.   Voeg de likeur toe en zie de stijfheid na. 
6.    Vul de potjes met de kokend hete confituur, zet het schroefdeksel erop en laat afkoelen.


Ikzelf was verrast maar de smaak is prinsheerlijk  je kan het gebruiken in Yoghurt, op het ijs en gewoon op de boterham.

De natuur is onuitputtelijk.

Smakelijk!!! Tot de volgende keer.

Theresa,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten